تاثیر پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris) و لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) بر فلور باکتریایی روده ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و مقاومت آن در برابر یرسینیوزیس

پذیرفته شده برای پوستر XML
کد مقاله : 1140-CSERC
نویسندگان
1مسئول بخش بیوتکنولوژی آبزیان-پژوهشکده اکولوژی دریای خزر- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
2کارشناس ارشد بخش تکثیر و پرورش - پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
3پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
چکیده
افزایش روز افزون مقاومت‌های باکتریایی نسبت به داروهای تجاری در آبزی پروری، لزوم استفاده از آلترناتیوهای جدید نظیر
مکمل های میکروبی و جیره های غذایی تغییریافته را دوچندان نموده است. در این مطالعه تاثیر جیره‌های غذایی حاوی لاکتوباسیلوس پلانتاروم به تنهایی و همراه با غلظت‌های 10 و 20% پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکا بر فلور باکتریایی دستگاه گوارش ماهی قزل آلا و مقاومت آن در برابر باکتری یرسینیا روکری (Yesinia ruckeri) مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور ماهیان با میانگین وزنی 5/3±35 گرم طی مدت 60 روز، با تیمارهای منتخب تغذیه شده و در انتهای دوره، جمعیت باکتریهای هوازی و گروه اسید لاکتیک در روده ( با استفاده از محیط های کشت PCA و MRS) و همچنین میزان بازماندگی ماهی در رویارویی با یرسینیا مشخص گردید. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم به همراه 10% پروتئین هیدرولیز شده، دارای نتایج بهتری بوده و جمعیت باکتریهای هوازی، اسید لاکتیک و بازماندگی در نمونه ها به ترتیب 107× 85/3، 105× 75/7 واحد تشکیل دهنده کلنی در هر گرم از روده و 2/77 درصد بوده است. با توجه به نتایج مشاهده شده، پیشنهاد میگردد جهت افزایش مقاومت ماهی قزل آلا در برابر بیماریهای متداول، از ترکیب پروبیوتیک و پروتئین هیدرولیز شده در جیره استفاده گردد.
کلیدواژه ها