تاثیر پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris) و لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) بر شاخص‌های رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

پذیرفته شده برای پوستر XML
کد مقاله : 1127-CSERC
نویسندگان
1مسئول بخش بیوتکنولوژی آبزیان-پژوهشکده اکولوژی دریای خزر- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
2کارشناس ارشد بخش تکثیر و پرورش - پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
3پژوهشکده اکولوژی دریای خزر-ساری - ایران
چکیده
افزایش روز افزون مقاومت‌های باکتریایی نسبت به داروهای تجاری از یکسو و قیمت بالای منابع پروتئینی جیره، گرایش به استفاده از پروبیوتیک و منابع جایگزین پروتئینی در جیره، به منظور بهبود شاخص‌های رشد و تحریک سیستم ایمنی، افزایش یافته است. در این مطالعه تاثیر جیره‌های غذایی حاوی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم به تنهایی و همراه با غلظت‌های 10 و 20% پروتئین هیدرولیز شده ماهی کیلکا بر شاخص‌های رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور ماهیان با میانگین وزنی 5/3±35 گرم طی مدت 60 روز، با تیمارهای منتخب تغذیه شده و در انتهای دوره شاخص‌های رشد شامل افزایش وزن، ضریب رشد ویژه،، ضریب تبدیل غذایی و نسبت بازده پروتئینی محاسبه شدند. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم به همراه 10% پروتئین هیدرولیز شده، از شاخص‌های رشد بهتری در مقایسه با سایر تیمارها برخوردار بودند (05/0P<). با توجه به نتایج مشاهده شده در تیمار ترکیبی، پیشنهاد میگردد که جهت کاهش هزینه تمام شده و بهبود شاخص های رشد، از پروتئین هیدرولیز شده و لاکتوباسیلوس پلانتاروم در جیره غذایی ماهی قزل آلا استفاده گردد.
کلیدواژه ها