بیوتکنولوژی دریا و نقش آن در آبزی پروری

پذیرفته شده برای پوستر XML
کد مقاله : 1222-CSERC
نویسندگان
1رییس بخش بیوتکنولوژی
2دانشگاه هرمزگان
3مرکز تحقیقات علوم دامی
چکیده
بیوتکنولوژی دریایی، زمینه ای نسبتاً جدید است که به یافتن و استفاده از فرآورده‌ها و فرآیندهای برگرفته از موجودات دریایی اختصاص دارد. دریا یکـی از ظرفیت هـای بالقـوه بـرای تولیـد مــواد غذایــی هســتند کــه در دســترس بشــر قــرار دارنــد که این پتانسیل در ســالهای اخیــر بــه ســمت آبزی پــروری دریایــی، به ویــژه پــرورش ماهیــان دریایــی سـوق داده شده اسـت. ظرفیـت تولیـد بـالا بـه علـت وسـعت دریـا، قـدرت خـود پالایـی بـالا در محیط هـای دریایـی، تهویـه خـوب آب در محیـط پـرورش، عـدم نیـاز بـه اکسـیژن دهی، کاهـش هزینه هـای اسـتهلاک و تعمیـر و نگهـداری، اسـتفاده از محیـط طبیعـی، شـرایط مناسـب پرورشـی بـرای تولیـد ماهیـان بـا ارزش از جملـه مزایایـی هسـتند کـه مـا را در اسـتفاده از روش پـرورش ماهـی در قفس هـای دریایـی ترغیـب کـرده اسـت . در این مقاله سعی شده است که به جنبه های کاربردی بیوتکنولوژی از جمله تولید کیت های تشخیص بیماری های ماهیان در قفس ، به نژادی گونه های مختلف ، تولید آنتی فولینگ ها در جهت مبارزه با فولینگ های مهاجم به قفس ها و نقش تولید غذای ماهیان بهبود شده با روش های بیوتکنولوژی مورد بررسی قرار گیرد.
کلیدواژه ها