ضوابط و معیارهای مدیریت کلان بیماریهای ماهیان دریایی پرورشی در قفس

پذیرفته شده برای پوستر XML
کد مقاله : 1217-CSERC
نویسندگان
مدیر گروه بهداشت و بیماریهای ماهیان دریایی
چکیده
چکیده:
انتشار و کسترش بیماریها، ایجاد تلفات و کاهش تولید درمزارع پرورش ماهیان دریایی در سالهای اخیر اهمیت بسیار زیادی یافته است. مشکلات اصلی توسط تعداد زیادی از عوامل بیماریزای عفونی نظیر باکتریها، ویروسها، انگلهای تک یاخته ای و پریاخته ای و عوامل بیماریزای غیرعفونی تغذیه ای و محیطی نظیر بلوم جلبکی و افزایش آلاینده ها ایجاد میشود. منافع اقتصادی و اجتماعی دست اندرکاران صنعت آبزی پروری ماهیان دریایی در قفس و توسعه پایدار آن در کشور مستلزم توجه به رکن دوم آبزی پرور ی مسئولانه یعنی موضوع بهداشت و بیماری های آبزیان می باشد. برای جبران کمبود تولیدات ماهیان پرورشی دریایی، توصیه سازمان جهانی بهداشت دام(OIE)وسازمان غذا و خواربار جهانی(FAO) ،افزایش سطح مدیریت بهداشتی در مزارع بر پایه روش های بهینه آبزی پروری(GAP) و روشهای بهینه بهداشتی (GHP) می باشد. در این مقاله به فعالیت‌های تخصصی لازم جهت جلوگیری از ریسک‌های پیش‌ بینی نشده بروز بیماریها و استفاده موثر از الگوهای موفق در این امر شده است.
کلیدواژه ها