پرورش ماهی سوف سقید ( Sander lucioperca) بصورت متراکم و تک گونه ای

پذیرفته شده برای ارائه شفاهی XML
کد مقاله : 1185-CSERC
نویسندگان
1موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور - سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی
2موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
3ریاست پژوهشکده آبزی پروری انزلی
4معاون ایستگاه تحقیقاتی تکثیر و پرورش آبزیان شولم فومن
5مدیر ترویج پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور
6ایستگاه تحقیقاتی تکثیر و پرورش آبزیان شولم فومن
7کارمند ایستگاه تحقیقاتی شولم فومن
8ایستگاه تحقیقاتی شولم فومن
9کارشناس ایستگاه تحقیقاتی شولم فومن
چکیده
ماهی سوف از گونه های باارزش ، بومی و اقتصادی دریای خزر و حوزه آبریز آن محسوب می شود که از دهه ۶۰ فقط به یازسازی ذخایر آن توجه شده و در این تحقیق سعی شده که زی فن پرورش این ماهی معرفی گردد. عادت دهی ماهی به غذای دستی طی ۱۲ روز انجام گرفت که ابتدا از لارو شیرونومیده و بتدریج از غذای کنسانتره و پلیت نیمه غوطه ور استفاده شد. دمای مناسب پرورش ۲۳ درجه بوده و دوره نوری مناسب ۱۲ ساعت روشنایی و ۱۲ ساعت تاریکی است. در بررسی پارامترهای رشد ماهی سوف سفید در شرایط تحقیقی ما، طی ۱۴ ماه ماهیان سوف از متوسط وزن ۸/۲ گرم به ۲۰۳ گرم ( حداکثر وزن ۶۰۰ کرم ) رسیدند. بیشترین باز ماندگی در فاز سوم اتفاق افتاد که حدود ۹۱ درصد بوده و نرخ رشد لحظه ای ۷/۰ و ضریب تبدیل ۷/۱ محاسبه گردید.
کلیدواژه ها