بررسی تأثیر جیره‌های غذایی مکمل سازی شده توسط سه پربیوتیک تجاری بر برخی از پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون فیل‌ماهیان جوان پرورشی (Huso huso)

پذیرفته شده برای پوستر XML
کد مقاله : 1172-CSERC
نویسندگان
1علوم کشاورزی / دانشکده کشاورزی / دانشگاه گنبد
2عضو هیات علمی دانشگاه گنبد کاووس
3رئیس مادر تخصصی ماهیان خاویاری استان گلستان
4عضوهیئت علمی دانشگاه گنبد
چکیده
تحقیق حاضر به‌منظور مقایسه تأثیر پربیوتیک های ایمکس، ایمکس اولترا و سلماناکس پودری بر برخی از پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون فیل‌ماهیان جوان پرورشی انجام شد. بدین منظور تعداد 120 عدد فیل‌ماهی با میانگین وزنی 4 تا 5 کیلوگرم به مدت 14 روز با شرایط جدید سازگار شده و به‌طور تصادفی در چهار گروه تقسیم شدند. یک گروه به‌عنوان شاهد انتخاب و در طول دوره‌ی مطالعه با غذای تجاری پلت تغذیه شد. گروه‌های دوم تا چهارم نیز به ترتیب با غذای مکمل سازی شده در سطح g/kg 1 از هر یک از پربیوتیک های مذکور به مدت 120 روز تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش، پس از خون‌گیری از 36 عدد ماهی به‌ظاهر سالم با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ سرم از سلول‌های خون جدا شد. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که استفاده از پربیوتیک سلماناکس پودری باعث افزایش معنی‌دار مقدار گلوکز، آلومین و اوریک‌اسید و استفاده از پربیوتیک ایمکس اولترا باعث افزایش معنی‌دار مقدار پروتئین تام و گلبولین در سرم خون فیل‌ماهیان در مقایسه با سایر تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد می‌گردد (05/0p<).
کلیدواژه ها