تاثیر سطوح مختلف گیاهان دارویی در جیره بر برخی شاخص های خونی، بیوشیمیایی و ایمنی قزل آلای رنگین کمان پرورشی(Oncorhynchus mykiss )

پذیرفته شده برای پوستر XML
کد مقاله : 1153-CSERC (R2)
نویسندگان
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
چکیده
مطالعه تاثیر استفاده از گیاهان دارویی در جیره بر روی شاخص های خونی، بیوشیمیایی و ایمنی قزل آلای رنگین کمان پرورشی در مرحله پرواری در پژوهشکده اکولوژی دریای خزر در سال‌های 97 - 96 انجام شد. تعداد 180 عدد قزل آلای رنگین کمان پرورشی با میانگین وزنی 1/2±7/28 گرم در 9 عدد تانک فایبرگلاس( به حجم 150 لیتر و با حجم آبگیری 100 لیتر) تقسیم گردیده و بمدت7 هفته باسه جیره غذای حاوی صفر(شاهد)، 2و 4درصد مخلوط گیاهان دارویی( مخلوطی مساوی از شش گیاه دارویی از جمله شیرین بیان،یونجه،گل همیشه بهار،سنجد،آویشن و سیر) تغذیه شدند.میانگین بازماند گی در پایان آزمایش 100 درصد بوده است.در انتهای دوره از ماهیان خون گیری شد و شاخص های خونی، بیوشیمیایی و ایمنی تیمارها مورد مقایسه آماری قرار گرفتند.نتایج بدست آمده نشان داد که در تعداد گلبولهای قرمز، هماتوکریت و IGM ماهیان تغذیه شده با مخلوط گیاهان دارویی در غلظت 4% تفاوت معنی داری با شاهد وجود دارد.نتایج حاصله مبین آن استکه مخلوط گیاهان دارویی ، دارای اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی غیر اختصاصی در ماهی قزل آلای رنگین کمان می باشد.بنابر این استفاده از این مخلوط گیاهان دارویی در سطح 4% به عنوان محرک ایمنی در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان ، توصیه می شود. ( 01/0< p).
کلیدواژه ها