تحقق امنیت غذایی در گرو پرورش ماهی در قفس

پذیرفته شده برای پوستر XML
کد مقاله : 1151-CSERC (R2)
نویسندگان
1مسئول روابط عمومی و کارشناس بخش بیوتکنولوژی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
2کارشناس ازمایشگاه
3کارشناس آزمایشگاه آلاینده ها. پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
چکیده
در بین تمامی حقوقی که تحت عنوان نیازهای پایه ای خانوار در یک اجتماع به افراد داده می شود «امنیت غذایی» از مهمترین نیازهای فردی است که مسئولیت تامین آن به عهده دولت ها می باشد. دسترسی اقتصادی به غذای کافی و دانش لازم برای استفاده بهینه از این اقلام خوراکی یکی از شرایط ضروری برای تامین امنیت غذایی در یک جامعه محسوب می شود.محدودیت منابع آبهای شیرین در کشوراز یک طرف و نگرانی های پدیده تغییر اقلیم از طرف دیگر توجه توسعه آبزی پروری را به سوی استفاده از ظرفیت بالای منابع آب شور دریا معطوف نموده است. آبزی پروری عملا توانسته در کشورهای در حال توسعه ومناطقی که از لحاظ اقتصادی قوی نیست به تامین غذا به ویژه پروتئین مورد نیاز اقشار مختلف مردم بپردازد و به عنوان مهم ترین تأمین کننده پروتئین از طریق تولیدات ماهی وآبزیان، موجب افزایش میزان مصرف سرانه شیلات شود. سهم و نقش شیلات در تامین امنیت غذایی جامعه بسیارچشمگیر بوده وباید آن مقدار پروتئین دریایی که بر مبنای برنامه های توسعه، تولید خواهد شد طی برنامه های توسعه آتی می بایست افزایش یابد. بر این اساس موسسه تحقیقات علوم شیلا تی کشور بسته دانشی پژوهش، آموزش و ترویجی با توجه به برنامه توسعه آبزی پروری در قفس را ارائه نموده است.
کلیدواژه ها