مقایسه برخی از یون‌های پلاسمای خون بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در آب شیرین، شور و لب شور

پذیرفته شده برای پوستر XML
کد مقاله : 1149-CSERC (R1)
نویسندگان
1عضو هیات علمی دانشگاه گنبد کاووس
2عضو گروه شیلات
3دانشجوی دکتری شیلات
چکیده
در مطالعه حاضر تأثیر شوری های مختلف روی برخی از یون‌های سرم خون بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان با میانگین وزنی 80 گرم در سه محیط آب شیرین، لب‌شور و شور طی یک دوره پرورش 5 ماهه مورد بررسی قرار گرفت. در پایان دوره آزمایش عملیات خون‌گیری از ناحیه ساقه دمی 180 عدد ماهی به‌ظاهر سالم پرورش‌یافته در آب شیرین، لب‌شور و شور با میانگین وزنی 250 گرم انجام شد و پس از جداسازی سرم از سلول‌های خون میزان یون‌های کلسیم، سدیم، پتاسیم و فسفر با روش طیف‌سنجی (اسپکتوفتومتری) موردسنجش قرار گرفت. نتایج به‌دست‌آمده هیچ‌گونه اختلاف معنی‌داری در میزان یون‌های پتاسیم، فسفر و سدیم نشان نداد (05/0p>)؛ اما غلظت یون کلسیم در آب‌شور به شکل معنی‌داری در مقایسه با آب‌های شیرین و لب‌شور در سطح بالاتری قرار داشت (05/0p<). درمجموع نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزایش میزان شوری تأثیری در میزان غلظت یون‌هاپتاسیم، فسفر و سدیم سرم خون بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان ندارد؛ اما باعث افزایش میزان غلظت یون کلسیم در سرم خون این‌ گونه می‌گردد.
کلیدواژه ها