مدیریت میکروبی به عنوان یک راهبرد مهم برای کاهش آلودگی حاصل از پرورش ماهیان در قفس های دریایی بر پایه افزایش عملکرد تغذیه و کاهش ترکیبات متابولیکی مترشحه در ماهیان پرورشی

پذیرفته شده برای پوستر XML
کد مقاله : 1138-CSERC (R1)
نویسندگان
1عضو هیات علمی دانشگاه گنبد کاووس
2دانشجوی دکتری شیلات
چکیده
علی رغم اینکه پرورش ماهیان در قفس‌های دریایی دارای مزیت های فراوانی است با این وجود تاثیرات منفی آن بر محیط زیست نمی تواند مد نظر قرار نگیرد. دفع فضولات ماهی و تراوش مواد غذایی اضافی از قفس های پرورشی به دریا، باعث آلودگی آب از نوع مواد مغذی اضافی می گردد. آمونیاک و اوره مترشحه از ماهیان تاثیراتی نامطلوبی را بر محیط زیست دریایی می گذارد. یکی از راهبردهای مهم در جهت کاهش این اثرات منفی، بکارگیری میکروارگانیزمهای مفید می تواند باشد. میکروارگانیسم ها می توانند از طریق مکمل سازی با جیره ها، تلقیح به سیستم های پرورشی و غنی سازی با غذاهای زنده بکار گرفته شوند. مطالعات توسط مولف نشان داده است که میکروارگانیزمهای مفید توانایی های قابل توجهی در کاهش اثرات نامطلوب ناشی از پرورش ماهی بر محیط زیست دریایی می توانند داشته باشند. این پتانسیل ها می‌تواند از طریق افزایش نرخ خوردن غذا، افزایش قابلیت هضم و تسریع در هضم مواد غذایی سخت هضم با افزایش آنزیم های گوارشی، افزایش جذب مواد مغذی، متابولیسم بهتر مواد غذایی، کاهش میزان تولید مدفوع، رشد سریع و کاهش دوره پرورش، ارتقاء فعالیت سیستم ایمنی و کاهش داروهای مصرفی و بخصوص آنتی بیوتیک ها در مقابله با عوامل بیماری زا، کاهش ترشح آمونیاک، اوره و فسفات، اصلاح زیستی آب محیط پرورش ماهیان، افزایش راندمان و عملکرد ابقاء پروتئین، چربی و کاهش پروتئین و انرژی اتلافی صورت ‌گیرد که موجب کاهش تاثیرات منفی بر محیط زیست دریایی می گردد.
کلیدواژه ها