معرفی ضوابط و اصول کلی مدیریت بهداشتی پرورش ماهیان قزل آلای رنگین کمان در قفس شناور در منطقه جنوب دریای خزر

پذیرفته شده برای ارائه شفاهی XML
کد مقاله : 1122-CSERC (R1)
نویسندگان
1رئیس بخش بهداشت و بیمارهای آبزیان - پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
2بخش بهداشت و بیماریهای ابزیان، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
3مسئول بخش بیوتکنولوژی آبزیان-پژوهشکده اکولوژی دریای خزر- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
4مدیر گروه بهداشت و بیماریهای ماهیان دریایی
5عضو هیات علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده
بر اساس آمار سازمان خواربار جهانی(FAO) ایران با تولید بیش از 160 هزار تن قزل آلای رنگین کمان در سال 2014 جز یکی از 10 کشور تولید کننده این ماهی در جهان است. ازآنجایی که ایران در منطقه خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته است لذا توسعه و آینده این صنعت وابسته به دریا و استفاده از منابع آبی لب شور دریای خزر است. لازم به ذکر است در دنیا پرورش ماهی در قفس روشی جدید درآبزی پروری است که در نیم قرن اخیر توسعه یافته و کشور ما در این زمینه بسیار کم تجربه است. با توجه به جدید بودن این نوع سیستم پرورشی در ایران و متفاوت بودن مدیریت بهداشتی آن در مقایسه با پرورش این ماهی در آب شیرین، این نیاز مبرم وجود دارد تا ضوابط بهداشتی منحصر به این صنعت در ماهیان قزل آلای پرورشی در قفس در محیط دریای خزر معرفی و تعیین گردد و راهکارهای کنترل و پیشگیری از خسارات اقتصادی ناشی از عوامل بیماریزای عفونی(ویروس، باکتری، انگل و قارچ) و غیر عفونی(عوامل محیطی و تغذیه ای) تبین شود تا از خطرات احتمالی و خسارات اقتصادی ناشی از آنها پیشگیری نمود. در این بررسی تلاش شده تا به معرفی کلیه عوامل خطرساز در مسیر تولید پرورش قزل آلای رنگین کمان قبل و بعد از معرفی به قفس پرداخته و الزامات اصلی جهت پیشگیری و مدیریت بهداشتی در جهت یک تولید پایدار معرفی گردد.
کلیدواژه ها