بررسی اثر پوشش خوراکی کازئینات سدیم حاوی عصاره بابونه شیرازی(Anthemis tinctoria) بر شاخص پراکساید در فیله ماهی قزل‌آلای‌رنگین‌کمان طی دوره نگهداری در یخچال

پذیرفته شده برای پوستر XML
کد مقاله : 1101-CSERC
نویسندگان
1عضو هیأت علمی
2کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه. مازندران
چکیده
در این تحقیق تأثیر پوشش خوراکی کازئینات سدیم همراه با عصاره بابونه شیرازی بر شاخص پراکساید در فیله ماهی قزل‌آلای‌رنگین‌کمان طی دوره نگهداری در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. سه تیمار کازئینات سدیم بدون عصاره بابونه شیرازی و کازئینات سدیم حاوی 2 دوز عصاره 1% و 2% بابونه شیرازی تهیه و فیله ماهی قزل آلا ‍در آنها غوطه ور شد. پس از خشک شدن محلول و ایجاد پوشش بر روی ماهی قزل آلای رنگین کمان، به مدت 12روز در یخچال نگهداری شده و در فواصل زمانی چهار روز یکبار مورد سنجش شاخص عدد پراکساید (PV) قرار گرفتند. نتایج نشان داد به کارگیری پوشش خوراکی کازئینات سدیم موجب بهبود ماندگاری فیله ماهی قزل آلا طی دوره نگهداری در یخچال از طریق بهبود (کاهش) شاخص های فساد اکسیداتیو شد و از طرفی غنی سازی پوشش کازئینات سدیم با دو درصد عصاره بابونه به طور معنی داری باعث کاهش فاکتور مورد سنجش شد و بیشترین تأثیرگذاری را در افزایش میزان ماندگاری فیله ماهی قزل آلا در پایان دوره نگهداری نمونه ها در یخچال داشت.
کلیدواژه ها