مطالعه تأثیر آب انار بر خصوصیات شیمیایی، اکسیداتیو و حسی ماریناد ماهی مید پشت سبز (Chelon subviridis (Valenciennes, 1835)) نگهداری شده در یخچال

پذیرفته شده برای پوستر XML
کد مقاله : 1086-CSERC
نویسندگان
11- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بوشهر، گروه شیلات، بوشهر، ایران.
2گروه فراوری محصولات شیلاتی موسسه آموزش عالی خرد- بوشهر-ایران.
3گروه عمل آوری فراورده های شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران.
چکیده
این مطالعه به منظور بررسی تأثیر غلظت‌های مختلف آب انار بر خصوصیات شیمیایی، حسی و اکسیداتیو ماریناد ماهی مید پشت سبز Chelon Subviridis)) طی نگهداری در یخچال به مدت 100 روز انجام شد. تیمارهای مورد نظر شامل غلظت‌های 25%، 35% و 50% آب انار و همچنین تیمار بدون آب انار بعنوان شاهد بود. بعد از آماده‌سازی ماریناد و همچنین افزودن غلظت‌های مختلف آب انار به آن آزمایشات در فواصل زمانی 20 روزه انجام شد و تا 100 روز نیز ادامه یافت. نتایج بدست آمده حاکی از آن بود که در شاخص‌های اکسیداسیون چربی تیمار 50% کمترین میزان اکسیداسیون چربی را در پایان آزمایش نشان داد و از لحاظ شاخص میزان بازهای نیتروژنی فرار کمترین میزان و بهترین نتیجه در تیمار 35% حاصل شد. در شاخص pH نیز تیمار 50% در انتهای آزمایش با کمترین میزان و عدم وجود اختلاف معنی‌دار با تیمار 35% و همچنین تیمار شاهد دارای بیشترین میزان pH بودند. از لحاظ فاکتورهای ارزیابی حسی نیز کمترین امتیاز به تیمار شاهد و بیشترین امتیاز پذیرش کلی به تیمار 35% تعلق گرفت. در پایان دوره آزمایش کلیه تیمارها از لحاظ شاخص‌های شیمیایی، حسی و اکسیداتیو در وضعیت قابل مصرف قرار داشتند. بر اساس نتایج بدست آمده در این مطالعه، افزودن آب انار به ماریناد ماهی مید در غلظت‌های 35% و 50% اثر مطلوبی بر شاخص‌های شیمیایی، حسی و اکسیداتیو ماریناد ماهی مید دارد.
کلیدواژه ها