تغییرات دمای آب دریای خزردرمنطقه استقرارقفس وتاثیرآن برتولید ماهی(منطقه کلارآباد)

پذیرفته شده برای پوستر XML
کد مقاله : 1083-CSERC (R1)
نویسندگان
پژوهشکده اکوژی دریای خزر
چکیده
چکیده:
افزایش جمعیت و نیاز روز افزون به منابع پروتئینی و همچنین محدودیت هایی از قبیل زمین و آب های شیرین جهت شرب و کشاورزی، متخصصین علوم آبزی پروری را بر آن داشته که محیط های پرورشی گونه های آبزی را به محیط های محصور دریائی انتقال دهند که می توان بعنوان بهترین راه حل برای افزایش سریع تولید باشد. درچنین شرایطی بررسی و اندازه‌گیری‌ دمای آب در این منطقه از اهمیت خاصی برخوردار است. این فعالیت در راستای طرح تحقیقاتی در منطقه کلارآباد در سایت پرورش ماهی در قفس در سال 1392 به صورت فصلی ازفصل بهار تا فصل زمستان به اجرا درآمد. درجه حرارت هوا از طریق دماسنج جیوه ای و درجه حرارت آب ازطریق ترمومتربرگردان اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که دمای آب سطحی دراین چهار فصل از 11 درجه سانتیگراد در زمستان تا 30 درجه سانتی گراد در تابستان در نوسان بوده است .کمترین دامنه تغییرات دمای آب مربوط به عمق 20 متر 5/9 درجه سانتی گرادمی باشد. . نتایج نشان می دهد که عمق کمتر از 20 متر جهت پرورش و نگهداری ماهیان سردابی و خاویاری در طول تابستان مناسب نمی باشد.
کلیدواژه ها