تاثیر پروتئین هیدرولیز شده ماهی کلیکا معمولی (Clupeonella cultriventris) پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) بر شاخص های بیوشیمیایی وایمنی ماهی قزل الا رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)

کد مقاله : 1174-CSERC (R1)
نویسندگان
1کارشناس آبزیان
2مسئول بخش بیوتکنولوژی آبزیان-پژوهشکده اکولوژی دریای خزر- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
3رئیس بخش تکثیر و پرورش آبزیان
چکیده
افزایش روز افزون مقاومتهای باکتریایی نسبت به آنتی بیوتیکهای تجاری، گرایش به استفاده از محرکهای ایمنی را به منظور تحریک سیستم ایمنی ذاتی افزایش داده است در این مطالعه تاثیرپروتئین هیدرولیز شده ماهی کلیکا معمولی وپروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر شاخص های بیوشیمیایی وایمنی ماهی قزل الارنگین کمان Oncorhynchus mykiss مورد ارزیابی قرار گرفت . بدین منظور ماهیان با میانگین وزنی 5/3±35 گرم طی مدت 60 روز، با تیمارهای منتخب تغذیه شده و در انتهای دوره، برخی شاخص های بیوشیمیایی و ایمنی نظیر لیزوزیم ، پروتئین تام ، البومین ،ALT ،AST و IgM مورد مطالعه قرار گرفت . نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم به همراه 10% پروتئین هیدرولیز شده، دارای نتایج بهتری بوده و مقادیری پارامترهای فوق به ترتیب 50، 7/6، 4/3، 3/9، 5/202 و 9/75 بوده است. با توجه به نتایج مشاهده شده، پیشنهاد میگردد جهت افزایش شاخص های بیوشیمیایی و ایمنی از ترکیب پروبیوتیک و پروتئین هیدرولیز بصورت توام در جیره غذایی ماهی قزل آلا استفاده گردد.
کلیدواژه ها