بررسی اثر جایگزینی پودر ماهی با کنجاله سویا و کنجاله سویای تخمیری بر درصد افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی در فیل ماهی (Huso huso)

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1164-CSERC (R1)
نویسندگان
1دانشجو / دانشگاه تربیت مدرس
2مدیر گپروه
چکیده
در مطالعه حاضر اثر جایگزینی پودر ماهی با پودر سویا و پودر سویای تخمیری بر درصد افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی فیل‌ماهی (Huso huso) بررسی گردید. برای این منظور، بچه ماهیان با میانگین وزن اولیه59/0±56/350 گرم با 3 تیمار، هرکدام سه تکرار به مدت 10 هفته پرورش داده شدند. تیمارهای مورد آزمایش C (0 درصد سویا)، T1 (70 درصد سویا)، T2 (70 درصد سویا تخمیری) بودند. در پایان دوره آزمایش با توجه به نتایج، تفاوت معنی‌داری در عملکرد رشد و ضریب تبدیل غذایی مشاهده گردید (05/0>p). به‌طوری که با جایگزینی 70 درصد پودر سویا با پودر ماهی درصد افزایش وزن کاهش و ضریب تبدیل غذایی افزایش یافت. اما تغذیه فیل ‌ماهی با جیره حاوی سویای تخمیری به‌طور معنی‌داری سبب کاهش اثرات منفی پودر سویای معمولی شده است (05/0>p). جایگزینی70 درصد سویای تخمیری در جیره، سبب بهبود فاکتور‌های رشد از جمله درصد افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی شده است.
کلیدواژه ها