تاثیر سطوح مختلف شوری بر برخی از پارامترهای خونشناختی و بیوشیمیایی سرم خون بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1150-CSERC
نویسندگان
1عضو هیات علمی دانشگاه گنبد کاووس
2عضو گروه شیلات
3دانشجوی دکتری شیلات
چکیده
مطالعه حاضر باهدف بررسی تغییرات برخی از پارامترهای خونشناختی و فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزنی 50 گرم تحت تأثیر سطوح مختلف شوری انجام شد. بدین منظور بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان به مدت 5 ماه در معرض شوریهای مختلف در محیطهای آب شیرین، لبشور و شور پرورش یافتند. پس از پایان قرار گرفتن در معرض شوریهای مختلف محیط، عملیات خونگیری از ناحیه ساقه دمی 180 عدد ماهی بهظاهر سالم با میانگین وزنی 250 گرم برای مطالعات خونشناسی و بررسی پارامترهای بیوشیمیایی سرم انجام شد. نتایج بهدستآمده تغییرات معنیداری در سطوح هموگلوبین، هماتوکریت، آلبومین، پروتئین کل و کورتیزول خون ماهیان در محیطهای مختلف نشان داد (05/0p<). درمجموع، بر اساس نتایج بهدستآمده میتوان اینچنین بیان داشت که بچه ماهیان ماهی قزلآلای رنگینکمان توانایی سازگاری با محیطهای با شوری بالا را به دلیل مشاهده اختلال در سلامتی و بروز پاسخهای استرس در طولانیمدت ندارند.
کلیدواژه ها