تتعیین سطح جایگزینی آرد ماهی با پودر ضایعات مرغ با تاکید بر کیفیت لاشه
پذیرفته شده برای ارائه شفاهی
کد مقاله : 1121-CSERC (R2)
نویسندگان
1کارشناس ارشد بخش آبزی پروری، پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، اهواز، ایران
2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
3پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، اهواز
4گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
چکیده
یک آزمایش 60 روزه جهت ارزیابی تأثیر جایگزینی آرد ماهی با پودر ضایعات مرغ بر کارایی رشد و ترکیب بدن ماهی جوان صبیتی (Sparidentex hasta) طراحی گردید. پودر ضایعات مرغ در سطوح 0، 15، 25، 35، 45 و 55% جایگزین آرد ماهی در جیرههای آزمایشی با سطوح یکسان پروتئین (500 گرم در کیلوگرم) و انرژی (21 کیلوژول بر گرم) شد. ماهیان صبیتی با وزن اولیه (0.06±27/29 گرم) به صورت تصادفی در 18 تانک (6 تیمار با 3 تکرار) با تراکم ذخیرهسازی 20 عدد در هر تانک توزیع شدند. وزن نهایی، میزان وزنگیری و نرخ رشد ویژه در ماهیان تغذیه شده با سطوح 15 ، 25 و 35% جایگزینی بالاتر از تیمار شاهد، 45 و 55% جایگزینی بود. ترکیب لاشه و فیله تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی نبود. براساس یافتههای کارایی رشد و ترکیب لاشه ماهی صبیتی تغذیه شده با جیرههای آزمایشی، جایگزینی جرئی آرد ماهی با پودر ضایعات مرغ پیشنهاد میشود.
کلیدواژه ها