بررسی اثر استفاده از پودر پوست کیوی (Actinidia sp.) در جیره ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) بر شاخصهای خونی
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1114-CSERC
نویسندگان
دانشگاه
چکیده
هدف از این تحقیق بررسی تاثیر استفاده از پودر پوست کیوی بر شاخصهای خونی ماهی کپور معمولی بود. برای این منظور، تعداد 300 قطعه بچه ماهی کپورمعمولی با میانگین وزنی 05/0±19 گرم در 15 مخزن ذخیره شد. پودر پوست کیوی در 4 سطح شامل صفر (شاهد)، 1، 3، 5 و 7 درصد به جیرههای آزمایش افزوده شد. در پایان دوره 60 روزه آزمایش، شاخصهای خونی در هر تیمار مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج نشان داد که تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، MCV، MCH و MCHC در تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری نشان نداد (P>0.05). بیشترین مقدار گلبول سفید در تیمار 3 درصد پودر پوست کیوی مشاهده شد که با تیمار 5 درصد پودر پوست کیوی تفاوت معنیداری داشت (P<0.05). به طورکلی بهنظر میرسد که میتوان از پودر پوست کیوی بهعنوان یک ماده موثر در جیره غذایی ماهی کپور معمولی بهمنظور بهرهگیری از خواص مثبت آن در افزایش گلبول سفید استفاده نمود.
کلیدواژه ها