بررسی اثر ال کارنتین و روغن ماهی بر روی شاخص مصرف غذای روزانه (DFI) در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان 15 گرمی طی دوره پرورش به مدت 30 روز

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1100-CSERC (R4)
نویسندگان
1عضو هیأت علمی سوادکوه دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه
2کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه. مازندران
3استادیارگروه منابع طبیعی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
4عضو هیأت علمی
چکیده
اثر ال-کارنیتین و روغن ماهی در 9 تیمار با مقادیر0% ،2% و 5% روغن ماهی و مقادیر صفر، 400 و 800 میلی گرم ال-کارنیتین در 1 کیلو گرم غذای خشک برروی پارامترهای رشد بچه ماهی قزل آلا با وزن متوسط 15 گرم در مدت زمان 30 روزمورد بررسی قرار گرفت. هر تیمار شامل 3 تکرار و در هر تکرار 10 قطعه بچه ماهی قرار گرفت که در مجموع از 270 قطعه بچه ماهی استفاده شد. میزان غذادهی 2 بار در روز و بین 5/2-3وزن توده زنده ماهی انجام گرفت. با توجه به نتایج آنالیز واریانس دوطرفه (05/0P> ) با افزایش سطح ال-کارنیتین بخصوص سطح 800 میلی گرم در یک کیلوگرم غذای ماهی، اثر چربی سوزی این مکمل به خوبی خود را نشان داد که نرخ انباشت چربی به طور معنی داری کاهش یافت و نیز افزایش سطح کاتابولیسم بدن ماهی موجب بالا رفتن میزان غذای مصرفی ماهی شد که تنها اثر سطوح مختلف روغن ماهی و ال-کارنیتین روی شاخص مصرف غذای روزانه معنی‌دار بود(05/0P< ).
کلیدواژه ها