بررسی اثر ال کارنتین و روغن ماهی بر روی شاخص نرخ انباشت چربی (FDR)در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان 15 گرمی طی دوره پرورش به مدت 30 روز

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1099-CSERC
نویسندگان
1عضو هیأت علمی سوادکوه دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه
2گروه منابع طبیعی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
3عضو هیأت علمی
4کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه. مازندران
چکیده
اثر ال-کارنیتین و روغن ماهی در 9 تیمار با مقادیر0% ،2% و 5% روغن ماهی و مقادیر صفر، 400 و 800 میلی گرم ال-کارنیتین در 1 کیلو گرم غذای خشک برروی پارامترهای رشد بچه ماهی قزل آلا با وزن متوسط 15 گرم در مدت زمان 30 روزمورد بررسی قرار گرفت. هر تیمار شامل 3 تکرار و در هر تکرار 10 قطعه بچه ماهی قرار گرفت که در مجموع از 270 قطعه بچه ماهی استفاده شد. میزان غذادهی 2 بار در روز و بین 5/2-3وزن توده زنده ماهی انجام گرفت. با توجه به نتایج آنالیز واریانس دوطرفه (05/0P> ) با افزایش سطح ال-کارنیتین بخصوص سطح 800 میلی گرم در یک کیلوگرم غذای ماهی، اثر چربی سوزی این مکمل به خوبی خود را نشان داد که نرخ انباشت چربی به طور معنی داری کاهش یافت و تنها اثر سطوح مختلف روغن ماهی و ال-کارنیتین روی نرخ انباشت چربی معنی‌دار بود(05/0P< ).
کلیدواژه ها