مطالعه ویژگی‏های پروتئین هیدرولیز شده ضایعات ماهی کپور نقره‏ ای (Hypophthalmichthys molitrix) با استفاده از آنزیم آلکالاز
پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1081-CSERC (R1)
نویسندگان
11- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بوشهر، گروه شیلات، بوشهر، ایران.
2دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بوشهر، گروه شیلات، بوشهر، ایران.
چکیده
در مطالعه حاضر اثر ویژگیهای پروتئین هیدرولیز شده ضایعات ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) با افزودن 1 % مقدار پروتئین نمونهها آنزیم آلکالاز در زمان و دماهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، پروتئینهای هیدرولیز شده با استفاده از دماها و زمانهای مختلف فرایند هیدرولیز تولید شد و آزمایشهای اندازهگیری مقدار پروتئین کل، پروتئین محلول، اندازهگیری درجه هیدرولیز، حلالیت پروتئین، ظرفیت تشکیل کف، پایداری کف و شاخصهای رنگسنجی (روشنایی، قرمزی و زردی) بر نمونههای تولیدی انجام گرفت. پروتئینهای هیدرولیز شده حاصل از دمای 50 درجه-زمان 40 دقیقه بالاترین مقادیر درجه هیدرولیز، حلالیت و شاخص روشنایی را نشان دادند، در حالیکه پروتئینهای هیدرولیز شده حاصل از دمای 50 درجه-زمان 90 دقیقه بالاترین مقادیر پروتئین محلول، ظرفیت تشکیل کف، پایداری کف، شاخص قرمزی و زردی را دارا بودند. بطور کلی با افزایش دما و زمان فرایند هیدرولیز، درجه هیدرولیز و میزان پروتئین محلول کاهش و میزان حلالیت پروتئین افزایش یافت. بطور کلی، از نظر بالا بودن درجه هیدرولیز و مقدار پروتئینهای محلول تیمار هیدرولیز شده در دمای 50 درجه-زمان 40 دقیقه مناسبتر میباشد، اما از نظر ویژگیهای عملکردی، تیمار هیدرولیز شده در دمای 50 درجه-زمان 90 دقیقه نتایج بهتری نشان داد.
کلیدواژه ها