بررسی رابطه بین فرآیند انتوژنی تولید کیسه زرده و شروع تغذیه خارجی در لارو ماهیان دریایی

پذیرفته شده برای پوستر
کد مقاله : 1073-CSERC
نویسندگان
1گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
2مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
چکیده
یکی از مهمترین مشکلات آبزی پروری کیفیت پایین تخمک تولیدی و در نتیجه پایین بودن درصد لقاح است. از آنجائیکه کیفیت بالای تخمک به طور مستقیم در تولید لاروهایی با کیفیت بالا اثرگذار است بنابراین میزان بقا را به طور چشمگیری تحت تأثیر قرار می دهد. کیفیت تخمک همچنین در مرحله چشم زدگی تخم و نیز شروع تغذیه خارجی لاروهای تولیدی به طور معنی داری تأثیر گذار است. شروع تغذیه خارجی در لارو ماهیان به عنوان دوره ای که در آن مصرف غذا امکان پذیر شده تا زمانیکه رشد لاروی قابل تشخیص باشد مطرح می باشد. این دوره به عنوان یک مرحله حیاتی در طول دوره تکامل لاروی است که با مرگ و میر بسیار زیاد در جمعیت‌های طبیعی و نیز جمعیت‌های پرورشی همراه می‌باشد. بنابراین در این بررسی به انتوژنی تولید کیسه زرده و همچنین روش های تعیین بهترین زمان برای شروع تغذیه خارجی اشاره گردیده است.
کلیدواژه ها